Despre noi Noutati Dansuri Galerie Cursuri Intrebari Contact

Dansuri Latino:

Alte Dansuri:

PARTY!!!

Vinerea ne intalnim la Isabell, pe strada Bucuresti, nr. 86, pentru a dansa! Daca vrei sa te relaxezi si sa-ti petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut nu ezita sa ne vizitezi, cu siguranta nu vei regreta!

Bachata

Bachata

Bachata a aparut in jurul anilor 1960 si face parte dintr-o importanta subcategorie de muzica de chitara (romantica) a Republicii Dominicane. Acest gen de muzica a trecut prin cateva faze pana cand José Manuel Calderón a inregistrat ceea ce este cunoscut ca primele melodii de bachata "Borracho de amor" si "Que será de mi (Condena)" in 1961.

Intr-adevar, mult inainte de Calderón bachata se auzea in locurile rau famate din Republica fiind considerata vulgara si cu o muzicalitate rustica. Muzica de chitara ca bolero si son au fost stalpii de la tara ai acestui gen de muzica si care, odata cu moartea dictatorului Rafael Trujillo in 1961, a permis ca cei ce cantau aceste ritmuri sa vina in capitala si sa faca inregistrari.
Familia dictatorului a monopolizat industria muzicala din tara iar cand acesta a murit antreprenorii au inceput sa inregistreze primele generatii de bachateros. La acest moment muzica nu era cunoscuta ca bachata ci mai mult ca "bolero campesino". Cuvantul bachata in mod normal enunta o petrecere intima/neoficiala unde numai muzica de chitara era ascultata.
A trecut mult timp pana cand bachata a fost acceptata si dansata si acest lucru s-a petrecut in 1990 cu lansarea albumului Bachata Rosa inregistrat de Juan Luis Guerra un cunoscut si respectat cantaret de merengue.
Ritmul acestui dans este de 4/4 cu miscari de bazin accentuate si coregrafii ce denota romantism.

cademia