Despre noi Noutati Dansuri Galerie Cursuri Intrebari Contact

Dansuri Latino:

Alte Dansuri:

PARTY!!!

Vinerea ne intalnim la Isabell, pe strada Bucuresti, nr. 86, pentru a dansa! Daca vrei sa te relaxezi si sa-ti petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut nu ezita sa ne vizitezi, cu siguranta nu vei regreta!

Kizomba

Kizomba

Kizomba este unul dintre cele mai populare stiluri de dans originale din Angola. Combina influente traditionale de Semba cu Merenge Angolan si Kilapanda, (muzica traditionala Angoleza). La origine, muzica de Kizomba iese din genuri mai moderne de muzica cu atingeri senzuale de ritm African. Spre deosebire de Semba, muzica Kizomba este caracterizata printr-un ritm lent si foarte romantic, versurile sunt de obicei in Portugheza.

Ambele cuvinte (Kizomba , Zouk) sunt folosite in prezent pentru a desemna atat genuri muzicale cat si dansuri (exista atat muzica cat si stilul de dans Kizomba, si exista muzica si stilul de dans Zouk). Insa, inainte de a avea intelesul de astazi, cele doua cuvinte reprezentau acelasi lucru : Kizomba inseamna petrecere in Angola (dialectul Kimbundu), iar Zouk inseamna petrecere in insulele Antile (creola franceza).
Kizomba ca gen muzical reprezinta un amestec intre Semba (din care a evoluat si Samba braziliana) si Zouk. Tempo-ul este in general lent, iar versurile sunt cantate de regula in limba portugheza (initial cel mai usor mod de a face diferenta intre Kizomba si Zouk era faptul ca primul gen folosea limba portugheza iar cel de-al doilea gen limba franceza). In prezent, datorita globalizarii, aceasta distinctie este din ce in ce mai greu de facut, existand melodii atat de kizomba cat si de zouk cantate in portugheza, franceza, creola franceza, creola din insulele Capului Verde (bazata pe limba portugheza), si, din ce in ce mai des, incep sa fie produse melodii apartinand ambelor genuri muzicale in limba engleza.
Kizomba ca stil de dans a fost influentat major de Semba si Tango-ul argentinian. Partenerii danseaza intr-o pozitie apropiata ("close embrace"), utilizand in general timpii accentuati (uneori sunt folositi si pasi sincopati).
Datorita pozitiei apropiate a partenerilor, Kizomba reprezinta unul dintre cele mai senzuale dansuri in pereche, conexiunea dintre parteneri formandu-se inca de la primele acorduri ale unei melodii. Datorita ritmului simplu si fiind un dans bazat pe mers, Kizomba este un stil care "prinde" partenerii inca de la prima melodie.
Pasii de baza sunt simpli, permitand dansatorilor de orice nivel sa poata incepe sa danseze social mult mai rapid decat in cazul oricarui alt stil ce se danseaza in pereche, permitand incepatorilor sa avanseze in ritmul propriu pe masura ce asimileaza noi cunostiinte.

cademia