Despre noi Noutati Dansuri Galerie Cursuri Intrebari Contact

Dansuri Latino:

Alte Dansuri:

PARTY!!!

Vinerea ne intalnim la Isabell, pe strada Bucuresti, nr. 86, pentru a dansa! Daca vrei sa te relaxezi si sa-ti petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut nu ezita sa ne vizitezi, cu siguranta nu vei regreta!

Merengue

Merengue

Merengue este dansul national al Republicii Dominicane precum si al Haiti - vecinii cu care impart insula.

Sunt doua variante populare ale originii acestui dans. Una din ele precizeaza ca Merengue provine de la sclavii ce au fost legati impreuna si care, din necesitate, pentru a se misca, au fost fortati sa-si tarasca piciorele in timp ce taiau trestia de zahar pe bataile de tobe.
Cealalta varianta precizeaza ca un mare razboinic a fost ranit la picior in una din revolutiile dominicane iar cand s-a intors in satul unde acesta locuia a fost organizata o petrecere in cinstea lui pentru a-l sarbatori. Din simpatie pentru acesta toti satenii s-au simtit obligati sa danseze tarandu-si unul din picioare ca si cum ar fi fost raniti.
Pana la jumatatea secolului 19, Merengue a continuat sa evolueze devenind foarte popular in Republica Dominicana fiind dansat la fiecare ocazie atat in Republica, cat si in Caraibe si America Latina, ajungand sa fie unul din dansurile standard Latino-Americane.
Este un dans usor de invatat, distractiv si se poate dansa cu usurinta in ringurile aglomerate.

cademia